Trobada de bèsties i colles Santa Maria del Camí 2016

    Dins la feina que fa la Federació de divulgar la cultura del foc, s'emmarca la Trobada de bèsties i colles de foc de les Illes Balears, una festa que volem que sigui més que un correfoc, que mostri a la societat la feina que es fa abans d'un correfoc.

   La colla Bocsifocs l'any 2015 va fer a Esporles la segona Trobada de bèsties de les Illes Balears. Amb un bon grapat de bèsties, va donar inici a aquesta trobada anual, aquest 2016. La federació n'ha agafat el relleu, i l'ha organitzada per al 2016 a Santa Maria del Camí, incorporant-hi colles sense bèstia de foc, amb la participació de les colles següents:

Bocsifocs d´Esporles, Kinfumfà de Palma, Endimoniats de Palma, Factoria de So de Santa Maria, Esclatabutzes de Sóller, Dimonis de Son Ganxó de Costitx, Escarrufaverros de Campanet, Dimonis Sa Pedrera de Muro, Drac de Na Coca de Palma, Realment Cremats de Palma, Dimonis Ka de Bou de Pollença, Solera Gabellina de Capdepera, Fieres de Foc d´Inca, Dimonis d'Albopàs de Sa Pobla.

Batucades:

Ànimes de So de Santa Maria, Kintrofà de Palma, Batucada d'Escarrufaverros de Campanet.

Bèsties de Foc.

Bocanegra de Santa Maria, Espirafoc de Santa Maria, Cucafera de Muro, Es Cabrot de Campanet, Na Bastera de Palma, Drac de Na Coca de Palma, Sa Cuca de Sa Mola de Sóller, En Janot de Sa Pobla, Es Boc d´Esporles.

    Un gran nit, en la qual gaudírem i férem gaudir del foc, que és el que ens agrada, ja estem treballant en la trobada de 2017, amb el desig que es consolidi i agafi força, que any rere any sigui la gran festa de foc.