Llorençot

          Bèstia de foc feta per en Llorenç Font i Miquel Caimari al 2020, meitat home meitat bèstia , és la bèstia de dimonis de Calvià Vila.. aquesta és la seva rondalla..... 

Corrien els primers anys del segle XX a Capdellà, a una casa humil de Sant Martí hi vivia una dona vella i arrugada...  era lletja i geperuda, amb roba esquinçada i feina una olor, pocs eran es que anaven d´ella.... nomes el dimoni els dies de Sant Antoni amb ella romendria. 

           Fruit d'aquesta vetllades en aquella casa humil de Sant Martí, set fills i un ca, amb ella vivien.....    be mal vivien...   Semare deia que eren nins ven pulist, pero no hi havia manuts mes grollers al poble,    amagat els tenia, per por que no li traguessin...  hasta banyes li veran sortir, viu reflecxa de sompare,... res bo se esperaba de aquests nins.

        Un dia el ca a una cova propera es va ficar,  germà rere germà a la cova el van anar a cerca, res més es va saber dels nins ni el ca,....   si lo que sentiu..... van desaparèixer sense deixar cap rastre, la vella mare encara plora davant la cova....

       Però que us penseu que rondalla a acabat .... noooo nins i nines

       Els més savis de poble diuen que escrit està, que en aquesta cova una criatura mitologica hi ha.... dels savis sa nen riuen a Sa Societat....... molt riuen ….pero no hi ha mare a Calvià, que deixi acostar els seus fills, a la cova dels 7 germans.   

      Els únics que tenen ben present la llegenda de la cova dels 7 germanas, són els pagesos des Galatzó, aterrits estan, diuen que un dimoni gegant a prop de la cova esta, meitat home meitat bèstia, brut i fastigós .....  asseguran que el ca i els germans s'han fusionats i la bestia han format, .. uns altres diuen que els 7 germans la bèstia se les va mengar, quant aquell dia sense voler el anaren a despertar.

      I voltros nins i nines que pensau?

      Jo os ho diré, dins de la panxa de la bèstia està........ Sabeu com es diu aquesta bèstia fastigosa? ... és diu Llorençot..... nins i nines no passeu pena, amb 7 germans, la panxa plena per temps tindrà en Llorençot..   a mes, només el veureu amb dies comptats,    per Sant Sebastià, Sant Antoni i Sant Jaume, acompanyat dels dimonis de Calvià, si el voleu veure enfadat pel de foc al correfoc heu d'anar.


Visca els dimonis de Calvià.