Deinats de l’Infern

Deinats de l'Infern començà la seva història un 7 d'agost de 2007, dia de la revetla de sant Domingo, patró de Lloret. Eren les 23 h quan un grup de joves del poble, aprofitant les màscares dels dimonis encalçadors que sortien l'horabaixa, varen decidir endinsar-se en el tenebrós món del foc i del fum. Ho feren acompanyats i guiats pels Dimonis des Fossar de Sineu, i per la batucada de Lloret, que també s'estrenava aquella nit.

El petit grup inicial va anar creixent, i ara està format per prop de 20 dimonis i diables. S'han creat noves màscares més lleugeres i adients, construïdes amb fil ferro, paper encolat i decorades després amb betum de Judea. També s'ha dissenyat un vestuari més apropiat i s'han fet cursos d'expressió demoníaca per enriquir el grup.

Ha ressorgit també en Deinat, un esser mític que feia més de 4.000 anys que estava amagat a la seva cova solitària ubicada a sa Comuna, un indret misteriós situat al centre geogràfic de Mallorca i connectat per forces obscures amb el centre de l'Infern. Una bèstia encara petita i jove, però carregada d'enigma demoníac, que ha iniciat la seva metamorfosi per ben aviat arribar a encapçalar la colla amb els seus poders ocults.

Deinats de l'Infern també vol recuperar una figura històrica relacionada amb la ultratomba: en Bernat Corredor, un llorità que a mitjan segle XX és vestia ja de dimoni per fer festa, encalçava els més joves, i captivava tant els infants com els grans amb el seu gran saber fer.