Deinats de l’Infern

             Deinats de l'Infern començà la seva història un 7 d'agost de 2007, dia de la revetlla de St. Domingo, patró de Lloret. Eren les 23 h quan un grup de joves del poble, aprofitant les màscares dels Dimonis encalçadors que sortien l'horabaixa, varen decidir endinsar-se en el tenebrós mon del foc i del fum. Ho feren acompanyats i guiats pels Dimonis des Fossar de Sineu, i per la batucada de Lloret, que també s'estrenava aquella nit. 

             Ara, quasi quatre anys després, les coses han canviat.  El petit grup inicial ha anat creixent, i ara està format per prop de 20 dimonis i diables. S'han creat noves màscares més lleugeres i adients, construïdes amb fil ferro, paper encolat i decorades després amb betum de Judea. També s'ha dissenyat un vestuari més apropiat i s'han fet cursos d'expressió demoníaca per enriquir el grup.

          Ha ressorgit també en Deinat, un esser mític que feia més  de 4.000 anys que estava amagat a la seva cova solitària ubicada a Sa Comuna. Un indret misteriós situat al centre geogràfic de Mallorca, i connectat per forces obscures amb el centre de l'Infern. Una bèstia encara petita i jove, però carregada d'enigma demoníac, que ha iniciat la seva metamorfosi per a un futur acabar encapçalant la colla amb els seus poders ocults.
       Deinats de l'Infern també vol recuperar una figura històrica relacionada amb ultratomba, en Bernat "Corredor". Un llorità que a mitjans s.XX és vestia ja de dimoni per fer festa, encalçant als més joves, i captivant tant a petits com a grans amb el seu gran saber fer.