Alaró i el Dimoni
Com ja us hem explicat Alaró té la colla dimonis d'Alaró amb correfocs per Sant Roc el 16 d'agost, Sant Antoni el 16 de gener, Sant Pere i la fira Gremial el setembre.
Però té mes dimonis, en concret el que acompanya els cossiers, la tradició dels cossiers a Alaró es va reviure el 1922, només ballen dues vegades casa any. La primera és el darrer dissabte de maig, a la barriada dels Damunts, coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu, l'altra és el dia de Sant Roc patró del municipi. Són sis ballarins més la Dama i el dimoni. La dama és sempre representat per un home. Els seus balls signifiquen l'eterna batalla entre el bé i el mal, i encara que el diable no participa en totes, sempre és vençut.
El primer ball es fa davant l'ajuntament, abans de començar el seu recorregut pels carrers del poble, seguint als músics que toquen el flabiol i tamborí A la tarda, després de la missa, ballen l'ofrena dins de l'Esglèsia amb l'excepció del dimoni. L'ha de quedar fora.
A diferència dels altres grups de cossiers a Mallorca, el flabioler toca un flabiol llarg. Diferències òbvies en la vestimenta inclouen el peculiar tocat, en forma d'una mitra de bisbe barroc i els colors de la vestimenta, la rosa intensa d'un dels parells contrastant amb la rosa pàl·lida i blau pastís dels altres dos parells.
La seva balls es coneixen com Sa processó, Sa gentil senyora, Sa cadena, S'embull, És Bergansó, Es Nou i l'Acompanyament.