Realment Cremats

   

Creada al principi de l'any 2011 a Palma, el seu primer correfoc fou el 20 d'agost del mateix any, i va cloure les festes patronals de Sant Bernat, al monestir de la Real.

Aquell vespre la colla va simbolitzar la despertada dels dimonis habitants de l'anomenat Molí del Dimoni, abandonat en terres de la Real, i que fou escenari d'atacs i actes violents pel control de l'aigua de la sèquia de na Bastera. Aquest despertar és causat pels moviments de terra provocats durant la construcció de l'hospital a les terres veïnades de Son Espases Vell.

De llavors ençà el monestir de Sant Bernat s'ha convertit, gràcies al suport de la parròquia de la Real, en el centre d'operacions d'aquests dimonis, que actualment estan en procés de maduració i que aviat incorporaran sorpreses noves al seu repertori.

La vestimenta dels Realment Cremats està inspirada en la indumentària dels monjos de l'Orde del Cister, orde monàstica fundadora del monestir de la Real. Però a diferència dels monjos, els dimonis vesteixen amb túnica vermellosa pintada a mà i calces negres.

L'escapulari sí que es manté com a característic cistercenc del segle XII, de color negre. Un cinturó de corda amb diversos picarols i una maça amb un cap de cabra completen la indumentària d'aquesta colla.

Les màscares són de fibra de vidre, creades individualment per cada dimoni, i amb banyes originals de cabra o boc.