Realment Cremats

       Creada a principis de l´any 2011 a Palma, el seu primer correfoc fou el 20 d´agost del mateix any, i va cloure  les festes patronals de Sant Bernat, al monestir de la Real.

       Aquell vespre la colla va simbolitzar la despertada dels dimonis habitants de l´anomenat Molí del Dimoni, abandonat en terres de la Real, i que fou escenari d´atacs i actes violents pel control de l´aigua de la sèquia de na Bastera. Aquest depertar és causat pels moviments de terra provocats durant la construcció de l´hospital a les terres veïnades de Son Espases Vell.

     De llavors ençà el monestir de Sant Bernat s´ha convertit, gràcies al suport de la parròquia de la Real, en el centre d´operacions d´aquests dimonis, que actualment estan en procés de maduració i que aviat incorporaran noves sorpreses al seu repertori.

     La vestimenta dels Realment Cremats està inspirada en la indumentària dels monjos de l´Orde del Císter, orde monàstica fundadora del monestir de la Real. A diferència dels monjos, els dimonis vesteixen amb túnica vermellosa pintada a mà i calces negres.

     L´escapulari sí que es manté com característic cistercenc del segle XII, de color negre. Un cinturó de corda amb diversos picarols i una maça amb un cap de cabra completen l´indumentària d´aquesta colla.

     Les màscares són de fibra de vidre, creades individualment per cada dimoni i amb banyes originals de cabra o boc.