Escarrufaverros de Campanet

            L´associació cultural es va constituir a finals del 2012 i els Escarrufaverros sortiren per primera vegada a la Fira de Maig del 2013, on féren un cercavila amb es Cabrot pels carrers de Campanet.

            A Campanet es fa el correfoc per la Fira de Maig i per les festes de la Victòria de juliol, després a Ullaró el dissabte després de Sant Sebastià.

            Segons es consta, els Escarrufaverros ja eren coneguts en l´antiguitat però fou arran d´unes excavacions fetes per dos arqueòlegs estrangers que profanaren restes del dimonis en una fossa comuna on aquets es despertaren de davall la terra i començaren a tornar aparèixer, a fer por  i fer polissonades per la vila de Campanet.

            Per això els Escarrufaveroos tenen aspecte de restes desenterrades de dimonis, amb màscares que pareixen cranis i restes d´esquelets.

           La seva bèstia de foc, es Cabrot, es va descobrir a les coves, la roncandora, l'utilitzen per fer renou, per realitzar els abans del correfoc; el fanalet per cercaviles per fer fum, el garrot,  per cremar carretilles, la matraca es tracta d´unes massones, com les que hi ha a molts de campanars de Mallorca, muntades en una carreta i hi fan foc i renou enmig dels correfocs. Compten amb percussió pròpia.