Campos i el Dimoni

         El poble de Campos a més dels dimonis del Centre Cultural i els Esquitxafoc, compta amb nous cossiers des de el 2012, afegint-se així a la selecta llista integrada per Alaró, Montuïri, Algaida, Manacor, Pollença, Inca i Palma. La iniciativa ha estat de l'agrupació sense ànim de lucre Pinyol Vermell.

         L'antiga església de l'hospital (auditori) va acollir  l'acte de presentació, en el marc festiu en honor al patró Sant Julià, després de la missa solemne, és el primer ball dels cossiers  davant l'ajuntament.

      Cal apuntar que documentació històrica assegura que antany van ballar cossiers a Campos, de la mateixa manera que en altres viles històriques com Sineu, Porreres, Santanyí, Llucmajor, Valldemossa i Santa Maria, entre d'altres localitats de l'illa.

         A falta d'imatges, dibuixos i documents detallats fidedignes, Pinyol Vermell ha recorregut a la il·lusió i imaginació i presa mostra de cossiers actuals. Els nous 6 cossiers de Campos llueixen faldilla vermella i hi ha dos d'ells amb faixa groga; 2 verd, i altres dos, blau. La dama, faldilla i brusa estil d'antany i faixa vermella. Tots, sabates d'espart, cascavells, flors, miralls i cintes. Mentre que el dimoni, inspiració de siurell.