Dimonis de Capocorb

      La colla de dimonis de Capocorb  va néixer el 2010, amb la batucada Montuïri, amb  feren un espectacle Esbart d´en Moiana. Aquí ja demostraren la seva devoció per crear escenografies i espectacles pirotècnics, més enllà dels correfocs en sentit estricte, característica que comparteixen amb altres colles illenques.

       Capocorb és el poblat talaiòtic més emblemàtic de Mallorca, el poblat és del neolític quan l´ús del foc es consolida i comencen a construir monuments funeraris fent enterraments col·lectius. D´aquesta fossa comuna d´enterrament, amb el pas del temps i la força eterna del foc, ressogiren els esperits reconvertits en dimoni, els dimonis de Capocorb.

       El vestit actual imita les robes dels pobladors de Capocorb. Els dimonis duen una gronota per seguretato damunt i duen sacs d´espart. N´hi ha que duen cordes, altres calaveres penjades etc....

      Màscares fetes de fibra de vidre i banyam natural de bocs, xots i bous, cada dimoni s´ha fet la seva pròpia màscara: no n'hi ha cap d'igual.

      Bèstia: Titratrò, tricicle que duu  tres rodes de foc i 14 punts de foc.

     La  batucada que l'acompanya és la Infernal de Porreres i Sant Bonaventura de Llucmajor s'hi apleguen una quarantena de músics.