Dimonis de FangColla creada a Marratxí l'any 2016. Marratxí és terra de fang i els seus dimonis no podrien fer referència a una altra cosa. Van vestits de color marró.

Cada any per Sant Antoni, el restaurant de Can Marçal de sa Cabaneta organitza una torrada per als seus clients. Un any un grup es va vestir de dimoni amb màscares i vestits rudimentaris. Això va agradar molt a la gent del poble, i tenint en compte que no hi havia cap colla de dimonis al municipi, aquest grup va pensar a organitzar una trobada de gent interessada a crear-ne una. Era l'any 2014.

A partir d'aquí començaren els esforços per arreplegar gent, fins que es va reunir un grup de 14 persones, i així es constituïren l'any 2016.

Després de participar a la cercavila de les festes d'estiu de sa Cabaneta, feren un Correfoc, al mateix poble, per Sant Antoni, i el bateig de foc va ser el gener de 2017, amb els Dimonis de sa Factoria a Santa Maria.

A l'hora de cercar nom per a la colla varen pensar que, pel fet de ser de la «Terra del fang», el més adient era el nom de Dimonis des Fang de Marratxí, per fer honor a la seva terra.

Contacte:  - dimonisdesfangmarratxi@gmail.com facebook.com/dimonisdesfang/