QUI SOM:

  • La Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears es va crear per membres de diferents colles de Mallorca amb la idea d'agrupar-se per fer un front comú del món i la cultura del foc  davant la societat i l'administració. A principis de l'any 2008, es va pensar que seria interessant, atesa la proliferació de noves colles i l'auge que en els darrers anys tenien els correfocs dins l'àmbit de les festes i fires dels pobles de les Balears.
  • Amb la Federació es va voler unir les tres vessants del món del foc: els dimonis, els diables i les bèsties de foc. D'aquí la denominació que prendria finalment la Federació, Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears. 
  • Amb aquesta denominació i amb la idea d'unir, defensar i representar de forma comuna les colles, el món i la cultura del foc de les Illes davant la societat i les administracions, es constituí a aquella mateixa reunió a Mancor de la Vall, el dia 21 de febrer de 2008, la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears, acta de constitució que signaren 7 colles, Esclatabutzes de Sóller, Esquitxafocs de Campos, Bocsifocs d'Esporles, Dimonis a Lloure de Felanitx, Arrels de la vall de Mancor, Albopàs de sa Pobla, i Factoria de so, de Santa Maria del Camí. Aquelles primeres colles que constituïren la Federació formaren la primera junta directiva, que va rebre l'adhesió d'un total de 16 colles. Actualment la Federació ha renovat a l'abril de 2016 la junta directiva, per donar-li un nou impuls, i d'aquesta manera donar sortida a la la problemàtica que dia a dia s'enfronten les colles, sobretot formació, tràmits administratius i burocràcia en general, i per impulsar trobades i esdeveniments per fomentar la germanor entre colles, amb la idea de gaudir tots junts del que més ens agrada, el món del foc.