Iguana Teatre

     Iguana Teatre va néixer amb la segona meitat dels any vuitanta, amb profundes influències de companyies catalanes com Comediants, Teatre Lliure i la Fura del Baus.

     Amb aquella epoca s´havien convertit les discoteques a l´aire lliure amb centres d´entreteniment, un empresari de llevant va contactar amb Iguana, per organitzar festes d´estiu a la discoteca DHRAA. Iguana enllesti un projecte en el qual detallaven el tipus de decorats i animació que proposaven per cada festa. En arribar la nit de Sant Joan, influïts per la representació d´un espectacle pirotècnic al qual un dels actors havia assistit, se´ls va ocórrer convertir la discoteca en un infern, on un dimonis polissons i sàtirs, es moguession per entre la gent, provocant-los, armats amb forques de les quals sortirien foc. Per aumenta la espectacularitat pensaren afegir percussionistes, vestits tambe de dimonis, per marca el ritme de l´espectacle.

      La Nit de Sant Joan va ser un èxit, tant pel públic estranger, com per al públic illenc, aquell mateix any es va oferir a Sa Pobla per les festes de Sant Antoni de 1988.

     Els dimonis d´Iguana Teatre oferiren una visó renovada d´aquesta tradició que lliga el foc i l´infern a les figures del Sant. Despres de Sa Pobla van venir un gran nombre de pobles Arta, Capdepera Llucmajor, Palma, Calviá, Alaró.......

    La Nit de Foc va ser el primer espectacle de dimonis i foc de les Illes, donat inici, conscients o no, a un moviment que ara coneixem como colles de dimonis, espectacle emblemàtic que es un element essencial a moltes festes patronals.