Iguana Teatre

     Iguana Teatre va néixer amb la segona meitat dels any vuitanta, amb profundes influències de companyies catalanes com Comediants, Teatre Lliure i la Fura del Baus.

     En aquella època s´'anaven convertint les discoteques a l'aire lliure en centres d'entreteniment, un empresari del  Llevant de Mallorca, va contactar amb Iguana, per organitzar festes d'estiu a la discoteca DHRAA. Iguana enllestí  un projecte en el qual detallaven el tipus de decorats i animació que proposaven per cada festa. En arribar la nit de Sant Joan, influïts per la representació d'un espectacle pirotècnic al qual un dels actors havia assistit, se'ls va ocórrer convertir la discoteca en un infern, on uns dimonis polissons i sàtirs, es moguessin  entre la gent, provocant-los, armats amb forques de les quals sortirien foc. Per augmentar  l'espectacularitat pensaren afegir percussionistes, vestits també de dimonis, per marca el ritme de l'espectacle.

      La Nit de Sant Joan va ser un èxit, tant pel públic estranger, com per al públic illenc, aquell mateix any es va oferir a Sa Pobla per les festes de Sant Antoni de 1988.

     Els dimonis d'Iguana Teatre oferiren una visió renovada d'aquesta tradició que lliga el foc i l'infern a les figures del Sant. Després de Sa Pobla van venir un gran nombre de pobles com ara Artà , Capdepera Llucmajor, Palma, Calvià, Alaró...

    La Nit de Foc va ser el primer espectacle de dimonis i foc de les Illes, amb aquest inici, conscients o no, a un moviment que ara coneixem com a  colles de dimonis, espectacle emblemàtic que s'ha convertit en un element essencial a moltes festes patronals.