Dimonis d'Alaró

        Dimonis d'Alaró és una associació cultural que fa correfocs i cercaviles seguint la tradició dels balls de diables centenaris de Catalunya.

     Tot comença l'agost de 1998 quan el ball de diables de Vilafranca del Penedès (Catalunya) apadrina el primer correfoc del ball de dimonis d'Alaró a les festes de Sant Roc (Alaró).

     A partir d'aquí es va consolidant una colla d' aproximadament quaranta membres. Els dimonis petadors i timbalers porten calçons i jaqueta de cotó blanc amb banyes a la caputxa amb flames pintades a mà, sabates porqueres i forques de tres puntes. 

    Té diversos personatges a més del dimoni petador. Diablessa: El seu ceptrot i la seva vestimenta són plens de tòpics femenins, la representa sempre un home. Llucifer:  protagonista del ball de dimonis, imposa el seu poder amb indumentària pròpia i un ceptrot amb una ratapinyada, amb gran quantitat de pitotècnia. Tenen tres bèsties de foc són na Marranxa, construida el 2001, Na Marranxeta,  construïda el 2004,  i la Somera de Sant Antoni,  del 2011.

Els seus principals correfocs són el de Sant Roc el 16 d'agost, Sant Antoni el 16 de gener, Sant Pere  i la fira Gremial el setembre.

Contacte:    telèfon 696 21 48 47 - dimonisalaro@gmail.com - https://www.dimonisalaro.com/ https://www.facebook.com/Dimonis-dAlaró