Dimonis de Capocorb

  

La colla de dimonis de Capocorb va néixer el 2010, amb la batucada de Montuïri, i feren un espectacle amb l'Esbart d'en Moiana. Aquí ja demostraren la seva devoció per crear escenografies i espectacles pirotècnics, més enllà dels correfocs en sentit estricte, característica que comparteixen amb altres colles illenques.

Capocorb és el poblat talaiòtic més emblemàtic de Mallorca. El poblat és del neolític, quan l´ús del foc es consolida i es comencen a construir monuments funeraris i es fan enterraments col·lectius. D'aquesta fossa comuna d'enterrament, amb el pas del temps i la força eterna del foc, ressorgiren els esperits reconvertits en dimoni, els dimonis de Capocorb.

El vestit actual imita la roba dels pobladors de Capocorb. Els dimonis duen una granota per seguretat i damunt hi duen sacs d'espart. N'hi ha que duen cordes, d'altres calaveres penjades, etc.

Les màscares són fetes de fibra de vidre i banyam natural de bocs, xots i bous; cada dimoni s'ha fet la seva pròpia màscara: no n'hi ha cap d'igual.

Bèstia: Titratrò, tricicle que duu tres rodes de foc i 14 punts de foc.

Les batucades que l'acompanyen són la Infernal, de Porreres, i Sant Bonaventura, de Llucmajor: s'hi apleguen una quarantena de músics.